понеделник, 22 юни 2009 г.

Park Live Недомислици

Страшен фест щяло да има в Борисовата през юни, 3 дни, готина музика, най-яките мъже* щели да са там и нямало как и ние да не идем. С тези думи Дидката анонсира бъдещото събитие и завърши тирадата в духа на няма-не-искам, няма-недей. Какво да правим, съгласихме се. Оказа се обаче, че Tricky го изпускаме по независещи от нас причини, и си избрахме втория ден - с Roots Manuva. Кой e той аз не знаех, но колегата Явор каза, че било хипер яко и той бил голям фен и веднага пусна Youtube и аз да видя колко е яко. Бива викам, това ще е.
Та-дам. Идва 19 юни, влизаме. Първо впечатление - намирам се на големичка детска площадка, построена 70-те и неремонтирана оттогава. Тъжни поизсъхнали туфи трева, ръждясали пейки, захабени седалки, комбинирани с барове, в които бирата е само Гролш, водата само Vittel и т.н...Неочаквано нелепа комбинация, ама както и да е, нали ще се забавляваме...
Карандила извиват доста вдъхновяващо откъм сцената, хората се радват, слънцето пече и бира с кола (колата, за да не заспя от бирата). Дотук добре. Следващият в програмата е DJ Lord от Public Enemy. Ей сега почна якия хип-хоп, много добре с бирата и слънцето. Бам! Почваме с нещо дето звучи като Arash. Изненадващо, но става. После не знам...сигурно беше много надрусан човека или може би от жегата беше, обаче продължи с Nirvana, Guns 'n' Roses, Blur, Bob Marley, Courney Love... оттам нататък не помня... Не че нещо, ама тоя хаос ми напомни квартална дискотека от края на 90-те, аха-аха да пуснат Jump Around и после Nothing Else Matters.
След това поотдъхнахме малко с кавъри на Горан Брегович, за нещастие последвани от невъобразимо скучната за мен група Ruth and the Unlimited и така чак до Roots Manuva.
Изскача човека на сцената, здравейте Park Live bla-bla, It's great to be in... ... ... ... ... Sofia. Аз си я преведох тая пауза като 'Радвам се, че съм в абе-неква-шибана-дупка-как-ли-се-казваше-аа-кво-викаш-пич-там-отзад София. После пя там нещо (в Youtube ми харесваше далеч повече), хората се кефеха, ние не и така.
Ако не друго, то поне тоалетните бяха достатъчно и бяха чисти, браво на организаторите. На излизане една приятелка ни предложи два баджа за безплатно влизане на следващия ден. Аааа не, мерси.

* яки мъже видях само трима, всичките неизползваемо пияни..

0 коментара:

Публикуване на коментар